Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox отчете солидни финансови резултати за 2019 г.

24.03.2020   |   Бизнес
 

u-blox отчете приходи в размер на 385,1 млн. швейцарски франка за 2019 г. - с 2,1% по-малко спрямо 2018 г. (393,3 млн.). Брутната печалба е 175,1 млн. франка - спад от 1,6% за предходната година (177,9 млн.), а паричният поток от оперативни дейности достига 77,3 млн. швейцарски франка спрямо 36,3 млн. през 2018 г.

"2019 г. беше солидна година за u-blox, въпреки че пазарните условия бяха далеч от идеални, особено в EMEA и Америка. Като цяло, бизнес атмосферата в EMEA бе унила поради продължаващото търговско напрежение, което създаде несигурност в целия регион. С удоволствие регистрираме стабилно възстановяване на приходите в Китай и Азиатско-тихоокеанския регион, където има силно търсене на нашите продукти за промишлени и IoT автомобилни приложения", коментира Томас Зайлер, главен изпълнителен директор на u-blox.

През 2019 г. швейцарският производител продаде своя 500-милионен GNSS модул, демонстрирайки все по-голямата роля на сателитното позициониране в потребителски, индустриални и автомобилни приложения. През юли 2019 г. компанията придоби бизнеса с Bluetooth модули от Rigado, като добави голям брой нови клиенти и екип от опитни инженери. Разширените партньорства със Sapcorda и Kudelski допълнително развиха бизнеса с безжични услуги на u-blox.

"Също така ми е приятно да съобщя, че през 2019 г. предложихме на пазара важни нови продукти, включително 5G чипсета SARA-R5, за да гарантираме на клиентите си достъп до иновативни функции и приложения в технологиите за свързаност и позициониране. Продължихме да инвестираме значително в изследователска и развойна дейност с инвестицията от 78,9 млн. швейцарски франка, за да разработваме продукти от следващо поколение, които ще бъдат в основата на нашия дългосрочен органичен растеж. Интернет на нещата продължава да се интегрира във всеки аспект на нашия свят. Инерцията за търсене на тези продукти само нараства и u-blox е добре позиционирана да се възползва от тази динамика през 2020 г. и след това", добави Зайлер.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   GNSS модули   Bluetooth модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...