Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Eyeware и Melexis си сътрудничат в създаването на система за мониторинг на шофьора

31.03.2020   |   Технологии
 

Швейцарският разработчик на технологии за следене на погледа Eyeware и Melexis обединиха усилията си, за да създадат усъвършенствана система за мониторинг на водача в автомобила. Тя използва технологията за наблюдение на Eyeware, която е базирана на новите 3D Time-of-Flight (ToF) сензори с VGA разделителна способност MLX75027 на Melexis. Системата осигурява надежден мониторинг на водача чрез проследяване на погледа и движенията на главата дори при пряка слънчева светлина.

Като пионер в областта на технологиите за следене на погледа, Eyeware използва 3D ToF, за да преодолее ограниченията на инфрачервената технология за проследяване. Компанията е разработила своите алгоритми, използвайки собствени методологии, базирани на данни от машинно самообучение, което ги прави приложим в системи, базирани на енергийноефективни и компактни сензори.

"3D ToF сензорът MLX75027 с VGA разделителна способност използва висока модулираща честота (20-100 MHz), за да управлява инфрачервен лъч. Заедно с патентования дизайн на пикселите, това означава, че сензорът почти не се влияе от светлината, което гарантира стабилна и надеждна работа при променящи се условия като залез например", обясни Гуалтиера Вануоли, маркетинг мениджър в Melexis.

Данните, предоставени от 3D сензора по време на шофиране, се използват, за да се повиши допълнително надеждността на фунциите за проследяване на главата и погледа. Благодарение на компактните си габарити VGA 3D ToF сензорът може лесно да бъде интегриран в огледало за обратно виждане.

"Можем да локализираме добре очите, дори при ниска разделителна способност или при значителни движения на главата. Нашата технология работи и в многопотребителска среда и може да се използва за наблюдение на пътниците в автомобила", допълни Кенет Фунес, главен изпълнителен директор и съосновател на Eyeware.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Eyeware   MLX75027   3D ToF сензори   системи за наблюдение на водача  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...