Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

30% ръст в микроелектронното производство през първото тримесечие на 2020 спрямо първото на 2019 г.

31.03.2020   |   Бизнес
 

Пандемията от COVID-19 предизвика спад на търсенето на крайни изделия, като въздействието й върху сектора за производство на електронни компоненти вероятно ще се прояви през второто тримесечие на годината.

Последните проучвания на TrendForce показват, че производителите се възползват от изпълнението на поръчки и търсенето на наличности от предходното тримесечие, като общите прогнозни приходи през първото тримесечие на 2020 г. са с близо 2% по-малко спрямо предходното тримесечие, но с около 30% повече спрямо същшия период на предходната година. Тъй като пандемията от COVID-19 се отразява на световните пазари и икономиката навлиза в рецесия, производителите са изправени пред големи несигурности, което ще забави бъдещия растеж през годината.

В класацията на водещите 10 производители през първото тримесечие на първо място по приходи се нарежда TSMC, следвана от Samsung, GlobalFoundries, UMC, SMIC, TowerJazz, VIS, PSMC, Hua Hong и DB HiTek.

     
Източник: TrendForce; снимка: Dreamstime

Ключови думи: TrendForce   електронни компоненти   микроелектронно производство   COVID-19  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...