Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на електронни компоненти в Европа с 2,4% ръст през февруари

14.04.2020   |   Бизнес
 

Продажбите на електронни компоненти в Европа надвишават 3,323 млрд. щатски долара през февруари т. г., което представлява увеличение от 2,4% в сравнение с януари 2020 г. (общо 3,247 млрд. долара), показват данните на European Semiconductor Industry Association (ESIA).

Европа и Япония са единствените региони, които регистрират месечен растеж през февруари. По отношение на останалите региони заслужава да се отбележи спадът от 7,5% на китайския пазар. В световен мащаб продажбите на електронни компоненти през февруари 2020 г. са в размер на 34,501 млрд. щатски долара - с 2,2% по-малко спрямо януари (35,387 млрд. долара), но с 5% повече спрямо същия месец на 2019 г.

Ръстът на европейския пазар е резултат от силното търсене на аналогови компоненти (+2%), логически схеми (+1,7%) и MOS чипове, микропроцесори и микроконтролери (+1,4%). Пазарът на памети продължава да се възстановява силно през февруари, отбелязвайки 14,8% повишение спрямо януари.

През февруари ефектът от промените на валутните курсове леко се увеличава при сравнение в евро и в долари. Измервани в евро, продажбите на електронни компоненти са в размер на 3,014 млрд. - с 3% повече спрямо предходния месец и с 1,3% повече спрямо същия месец преди година. На годишна база продажбите на електронни компоненти се увеличават с 2,9%.
 

     
Източник: ESIA; снимка: Dreamstime

Ключови думи: ESIA   European Semiconductor Industry Association   електронни компоненти  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...