Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Очаква се 40% ръст в продажбите на NAND памети през 2020 г.

21.04.2020   |   Бизнес
 

Пазарът на памети ще представлява 30% от общия пазар на електронни компоненти в световен мащаб през 2020 г., показват данните на Gartner. Според прогнозно проучване на компанията глобалните годишни приходи от продажби на електронни компоненти като цяло ще бъдат в размер на 415,4 млрд. щатски долара, което представлява спад от 0,9% спрямо 2019 г. Очаква се обаче сегментът на паметите да отбележи ръст от 13,9%, а на NAND паметите - от 40%.

Увеличението на приходите от NAND се дължи на сериозния дефицит, отчетен през 2019 г., който продължава да бъде ценообразуващ фактор. Цените на NAND паметите през първото полугодие ще се повишат с 15,7%, но се очакват да спаднат с 9,4% през втората половина на 2020 г.

Силното търсене на памети от доставчиците на облачни услуги през първите шест месеца ще стимулира ценообразуването и по-високите приходи при сървърните DRAM. Този растеж обаче ще бъде повече от компенсиран от слабото търсене и спадащите цени в пазара на смартфони. За пазара на DRAM като цяло анализаторите на Gartner прогнозират спад на приходите от 2,4% през 2020 г.

     
Източник: Gartner; снимка: Dreamstime

Ключови думи: NAND   DRAM   флаш памети  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...