Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip e партньор в проект за компютърен чип, базиран на наноелектромеханични релета

28.04.2020   |   Бизнес
 

Microchip участва в европейския проект ZeroAMP, чиято цел е разработката на първия базиран на наноелектромеханични релета вместо на транзистори компютърен чип, предназначен за работа в тежки условия.

В рамките на проекта, финансиран по програмата на ЕС за научни изследвания и иновации Хоризонт 2020, ще бъдат разработени изчислителни модули и памети със свръхниска енергоконсумация в интегрално изпълнение чрез използване на наноелектромеханични релета, които могат да издържат на екстремни температурни условия. Проектът ще използва иновативни материали и методи при проектирането на електрически релета и интегрални схеми, както и съвременно 3D моделиране, за да се повиши максимално енергийната ефективност и да се намали екологичният отпечатък.

Партньор на Microchip в международния проект е специализираната в производството на микроелектромеханика компания X-FAB MEMS Foundry, а технически консултанти са учени от Университета в Бристол, Кралския технологичен институт (KTH) в Стокхолм, Швейцарския център за електроника и микротехнологии (CSEM) и др.

Задачата на ZeroAMP е да се разработят базирани на наноелектромеханични релета програмируеми логически матрици с интегрирана енергонезависима памет, работещи при температура до 275°C при нулева токова загуба от утечки и енергоконсумация в режим на готовност. Решението се основава на резултатите от новаторските изследвания, които вече са провели партньорите от консорциума, в областта на компютърните системи, базирани на наноелектромеханични релета.

     
Източник: ZeroAMP

Ключови думи: ZeroAMP   Microchip   MEMS   микроелектромеханика   наноелектромеханични релета  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...