Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

OSD компонентите с рекордно висок пазарен дял

19.05.2020   |   Бизнес
 

Комбинираните продажби на оптоелектронни, сензорни/изпълнителни и дискретни компоненти (познати общо като OSD) са представлявали 19,4% от общите продажби на електронни компоненти в световен мащаб през 2019 г. заради резкия спад от 15% в пазара на интегрални схеми, показват данните на IC Insights.

Очаква се през тази година продажбите на OSD компоненти да се увеличат с 4% до 104 млрд. щатски долара, докато цялостният пазар на на електронни компоненти ще отбележи спад. Към 2024 г. делът на OSD компонентите ще се върне към по-типична стойност от 17,4%.

Продажбите на OSD компоненти са нараснали с 5% през 2019 г. до 86,1 млрд. долара, отбелязвайки десета поредна година на растеж. Икономическата криза през 2020 г., предизвикана от COVID-19, обаче ще прекъсне рекордните темпове.

Очаква се след 9% ръст през 2019 г. пазарът на оптоелектроника да спадне с 6% през 2020 г. и след това да се възстанови с 10% ръст през 2021 г. Ръстът на оптоелектрониката през следващите 5 години ще бъде обусловен от увеличените продажби на CMOS сензори за изображения, автомобилна безопасност, визуална инспекция, лазерни предаватели за оптични мрежи, нови приложения за 3D обработка на изображения и по-мощни светодиоди за LED осветление.

Пазарът на сензори/изпълнителни елементи също очаква спад от 4% през 2020 г., но и възстановяване през 2021 г. Търсенето на тези продукти продължава да се дължи на системите за индустриална автоматизация, повишената IoT свързаност и миниатюризацията на измервателните прибори.

Продажбите на дискретни компоненти намаляват с 1% през 2019 г. и се очаква да спаднат допълнително с 8% през 2020 г., а след това да отбележат бавно, но стабилно възстановяване през 2021 г. Мощните транзистори остават главен фактор на растежа в този сегмент.

     
Източник: IC Insights

Ключови думи: IC Insights   OSD компоненти   сензори   дискретни компоненти   оптоелектронни компоненти  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...