Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rutronik ще дистрибутира SoC продуктите на Rockchip

26.05.2020   |   Бизнес
 

Rutronik Elektronische Bauelemente сключи международен договор за дистрибуция с Fuzhou Rockchip Electronics, един от водещите китайски производители на едночипови системи (SoC). Съгласно споразумението Rutronik става оторизиран дистрибутор на Rockchip в Европа. То обхваща цялото портфолио на Rockchip от микропроцесори и интегрални схеми за управление на захранвания, ориентирани към AIoT (изкуствен интелект на нещата) и IoT продукти, както и към HMI приложения.

Rockchip е fabless компания (без собствени производствени мощности), специализирана в областта на микропроцесорите и ИС за управление на енергията в AIoT продукти, интелигентен хардуер от висок клас, таблетни компютри, тв стрийминг системи, системи за интелигентно аудио, интелигентно техническо зрение, интелигентни сгради и HMI приложения. SoC продуктите на Rockchip се характеризират с дълъг експлоатационен живот, високопроизводително ядро и хардуерен видео енкодер/декодер, а за AI и приложения за интелигентно зрение се предлагат с интегриран невронен процесор (NPU). Те поддържат най-новата версия на Android, като е осигуране и дългосрочна поддръжка за Linux. Благодарение на идентичните софтуерни стекове на всички SoC изделия клиентите могат да се възползват от по-гъвкав и по-кратък развоен цикъл.

"Удовлетворени сме, че успяхме да привлечем Rockchip като производител, който запълва досегашната липса в портфолиото ни в областта на ARM процесори от висок клас. Заедно с нашите производители на памет, които вече се поддържат от повечето SoC продукти на Rockchip, сега можем да предложим цялостното системно решение за много микропроцесорни приложения на клиенти в целия свят. С 15-годишния си опит в SoC проектирането и многобройни собствени разработки като видео кодеци и NPU, Rockchip осигурява и значима приложна експертиза. В резултат на това нашите клиенти получават високопрофесионална, приложно ориентирана софтуерна поддръжка", отбеляза Маркус Криг, главен маркетинг директор в Rutronik.

     
Източник: Rutronik

Ключови думи: Rutronik   Rockchip   SoC   AIoT   NPU  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...