Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на електронни компоненти отбелязват 6,2% годишен ръст през април

09.06.2020   |   Бизнес
 

Продажбите на електронни компоненти през април 2020 г. са намалели с 1,2% спрямо март, но са се увеличили с 6,2% спрямо април 2019 г., показват данните на Асоциацията на полупроводниковата индустрия в САЩ (SIA).

В регионален план продажбите на електронни компоненти нарастват с 2,1% на месечна база в Китай, но намаляват в Япония (-0,9%), Америка (-1,1%), Азиатско-тихоокеанския регион/Всички останали (-3,1%) и в Европа (-7,6%). Продажбите се увеличават на годишна база в Америка (24,5%), Китай (4,4%) и Азиатско-Тихоокеанския регион/всички останали (3,3%), но намаляват в Япония (-0,1%) и Европа (-7,1%).

"Глобалните продажби на електронни компоненти през април леко се понижиха в сравнение с предходния месец, което е в съответствие със сезонните тенденции, но значително изпревариха продажбите от април 2019 г. Световният пазар на електронни компоненти през април показа ранни признаци на устойчивост към икономическите сътресения, предизвикани от пандемията, но значителната степен на несигурност остава през идните месеци", коментира изпълнителният директор на SIA Джон Нойфер.

     
Източник: SIA; снимка: WSTS

Ключови думи: електронни компоненти   продажби на електронни компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...