Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Пазарът на биомедицински MEMS очаква 9,2% годишен ръст

23.06.2020   |   Бизнес
 

Пазарът на биомедицински микроелектромеханични системи (BioMEMS) е бил на стойност 3,7 млрд. щатски долара през 2019 г. и се очаква да достигне 6,3 милиарда долара до 2025 г. при комбиниран годишен темп на растеж от 9,2%, показва анализ на института Yole Developpement.

Пазарът на микрофлуидни системи заема 85% дял благодарение на голямото търсене на микрофлуидни чипове на полимерна основа. На второ място са сензорите за налягане.

Най-висок растеж през следващите пет години се очаква при ултразвуковите преобразуватели (MUT) за медицински изображения и интраваскуларен ултразвук (IVUS), както и при инерционните MEMS (особено IMU - инерционни измервателни модули), предназначени за регистриране на падания и проследяване на физическата активност.

Основни пазарни сегменти, използващи микрофлуидни системи, са фармацевтичните изследвания и инвитро диагностиката.

Фактори за повишеното използване на MEMS и микрофлуидните технологии са развитието на ИТ и телекомуникациите; разработването на системи за домашна грижа и носима медицинска електроника (wearables) за наблюдение на пациенти извън болнични заведения; новите технологии за намалена енергоносумация и миниатюризация.

     
Източник: Yole Developpement

Ключови думи: MEMS   BioMEMS   микроелектромеханични системи   медицинска електроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...