Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis представи нов 3D сензор на Хол за автомобилостроенето

23.06.2020   |   Технологии
 

Melexis представи специализирания за автомобилни приложения магнитен 3D сензор MLX90395 Triaxis, базиран на ефекта на Хол. Той се предлага във версия с два чипа в един корпус (dual-die), осигуряваща резервиране при отговорни задачи като измерване на положението на скоростния лост в автомобила.

MLX90395 поддържа I2C и SPI интерфейси, които улесняват интегрирането в автомобилни или индустриални системи за управление. Цифровият изход осигурява 16-битова разделителна способност за измервания на магнитния поток в три направления (X, Y и Z), което позволява на хост процесора, цифровия сигнален процесор (DSP), микроконтролера или цифровия сигнален контролер да измерват абсолютната позиция при всяка промяна на магнитното поле.

MLX90395 има по-малък размер и консумира по-малко енергия от алтернативните сензори на Хол благодарение на иновативната технология Triaxis: 1,4 uA в спящ режим, 2,4 uA в режим на готовност и захранващ ток от 4 mA или по-малко. Освен 3D сензорна функционалност, в MLX90395 са интегрирани регулатор на напрежение и сензор за температура.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Мелексис   MLX90395   сензори на Хол   автомобилна електроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...