Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel, Phoenix Contact и Ericsson разработват първия индустриален 5G рутер за частни мрежи

30.06.2020   |   Технологии
 

Phoenix Contact, Quectel и Ericsson обединиха усилия за разработката и тестовете на първия индустриален 5G рутер за локални индустриални приложения в частни 5G мрежи.

С помощта на новия 5G рутер индустриалните приложения като машини, управляващи системи и друго оборудване вече могат да бъдат свързвани към частна 5G мрежа и контролирани през нея. Това решение дава голямо предимство в сравнение с предишни решения за мобилна мрежова комуникация, които могат да използват само (предимно нелицензирани) радиочестотни ленти на т. нар. "best effort" принцип, при който всички данни се третират еднакво от страна на мрежата и тя не може да гарантира доставянето им, което води до неизбежни спадове в качеството на комуникацията, когато радиочестотният спектър е претоварен.

При разработката на новия продукт трите компании обединяват своите най-силни страни: Phoenix Contact като доставчик на WLAN, Bluetooth и мобилни радио рутери за индустриални приложения от най-висок клас, Quectel като водещ доставчик на клетъчни и GNSS модули и Ericsson като мрежов доставчик и световен иноватор в областа на 5G. Quectel, Phoenix Contact и Ericsson започват сътрудничеството си на ранен етап и успяват бързо да разработят решение, което осигурява производителност от индустриален клас в частни 5G мрежи. Извършените обширни тестове за оперативна съвместимост в лабораторията на Ericsson гарантират надеждността и търговската приложимост на 5G рутера. Трите компании си сътрудничат тясно, за да позволят и Industry 4.0 приложения да бъдат успешно внедрявани в самостоятелни частни 5G мрежи.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   Phoenix Contact   Ericsson   5G мрежи  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...