Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Водещите производители на полупроводникови компоненти отчитат ръст

30.06.2020   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Въпреки общото понижение на пазарните приходи, водещите световни производители на електронни компоненти успяха да генерират ръст от 2,1% през първото тримесечие на 2020 г., възползвайки се основно от увеличените продажби на компютри и сървъри по време на пандемията от COVID-19.

Първите 10 производители на чипове отчитат сборни приходи в размер на 63,6 млрд. щатски долара през първото тримесечие спрямо 62,2 млрд. през четвъртото тримесечие на 2019 г., показват данните на Omdia Competitive Landscaping Tool (CLT). Този ръст идва на фона на 2% спад в общия глобален пазар на чипове през първото тримесечие - 110,1 спрямо 112,3 млрд. долара за предходното тримесечие.

Водещите производители на памети - Samsung, SK Hynix и Micron - увеличават колективно приходите си с 1,1% през първото тримесечие благодарение на растежа в пазара за обработка на данни, който генерира нарастващо търсене на NAND флаш памети, използвани в системите с SSD. Продажбите на NAND флаш се увеличават с 6,9% през първото тримесечие, което представлява най-високия темп на растеж а пазара на електронни компоненти в този период.

Въпреки увеличеното търсене на чипове за персонални компютри, водещият производител на микропроцесори Intel отчита спад на приходите от 1,8%, тъй като търсенето е било съсредоточено върху системи от по-нисък клас, генериращи по-малко печалба. Kioxia (преди Toshiba Memory) се изкачва с една пазарна позиция, като заема десето място и измества Sony Semiconductor. Приходите от електронни компоненти на Kioxia се увеличават с 10%.

     
Източник: Omdia

Ключови думи: Omdia   Samsung   SK Hynix   Micron   COVID-19  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...