Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разшири фамилията maXTouch с най-малкия контролер за автомобилни сензорни екрани

07.07.2020   |   Технологии
 

Microchip представи новите сензорни контролери MXT288UD-AM и MXT144UD-AM от фамилията maXTouch, предназначени за приложения с капацитивни сензорни екрани в автомобилната промишленост.

MXT288UD-AM и MXT144UD-AM предлагат понижено енергопотребление, отличнаводоустойчивост и разпознаване на допир с ръкавици в многофункционални дисплеи, тъчпадове и други сензорни повърхности, интегрирани в автомобили, мотоциклети, велосипеди и споделени превозни средства. Вторичните допирни повърхности могат да бъдат разположени както вътре в автомобила, така и във в ъншната част - дръжки, врати, електронни огледала, бутони за управление, волан, между седалките или в подлакътника.

MXT288UD е най-малкият контролер за multi-touch сензорни екрани в автомобила с размери 7x7 мм. В икономичен режим той консумира по-малко от 50 µA, продължавайки да бъде отзивчив на допир от потребителя, дори ако дисплеят е изключен, за да се спести енергия или за да се избегне смущаването на водача през нощта. В този случай системата ще се събуди от всяко докосване на сензорната повърхност.

MXT288UD-AM и MXT144UD-AM разпознават докосвания от ръкавици с пръсти дори и през дебели покрития от кожени или дървени материали, както и при наличие на влага. Обикновено диелектричната константа на декоративните покривни материали би ограничила разпознаването на допир, но контролерите maXTouch предоставят собствено решение за надеждно откриване и проследяване на многоточково пръстово докосване със значително подобрено съотношение сигнал/шум (SNR) и чрез нов метод за отчитане на диференциален сигнал.

"Въз основа на своето водещо портфолио от решения за автомобилни сензорни екрани Microchip отговаря на пазарните изисквания с новата серия MXT288UD - осигурявайки по-висока ефективност и икономия на разходи в най-малкия корпус на сензорни контролери за автомобилостроенето", отбеляза Фани Дювенхаге, вицепрезидент HMI продукти в Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   maXTouch   капацитивни сензори   капацитивни контролери   автомобилна електроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...