Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви нов Ethernet PHY чип за автомобилостроенето

Microchip представи новия приемо-предавателен Ethernet PHY чип за автомобилната промишленост LAN8770. Той е сертифициран по стандарта OPEN Alliance TC10 и предлага ниво на енергоконсумация в режим на покой под 15 µA, което е около четири пъти по-малко в сравнение с наличните на пазара продукти.

LAN8770 е компактен и рентабилен еднопортов 100BASE-T1 Ethernet PHY чип, съвместим със спецификацията на IEEE 802.3bw-2015. Той се предлага в QFN корпус с размери 5x5 или 6x6 мм, подходящ за приложения в ограничени пространства, като например информационно-развлекателни системи, телематични модули или системи за подпомагане на водача (ADAS).

Ethernet портът осигурява до 100 Mbps скорост за предаване и приемане на данни през единична неекранирана усукана двойка (UTP), надвишава изискванията за автомобилни електромагнитни смущения и отговаря на автомобилния стандарт AEC-Q100, клас 1 (от -40°C до +125°C). LAN8770 притежава и допълнителни средства за функционална безопасност от Microchip, като е разработен с оглед опростяване на сертификацията на крайния продукт по стандарта за автомобилна безопасност ISO 26262 с поддръжка на специализирани функции за хардуерна сигурност, режими на отказ и диагностичен анализ (FMEDA), както и наръчник за безопасност.
 
LAN8770M и LAN8770R поддържат комуникация с Ethernet MAC през стандартните интерфейси  MII/RMII и MII/RMII/RGMII съответно. Опционално се предлага 125 MHz или 50 MHz тактов генератор за RGMII и RMII приложения, което често премахва необходимостта от външен генератор.

"Обикновено автомобилният модул може да консумира максимум 100 µA в режим на покой (на батерия), така че, ако PHY чипът консумира самостоятелно над 50 µA, са необходими допълнителни компоненти, за да се избегне превишаването на допустимата консумация. Приложенията често биват реализирани чрез допълнителен кабел или CAN шина само за включване и изключване на захранването. Нашият PHY чип премахва тази необходимост, свеждайки до минимум броя на компонентите, времето за инсталация и разходите", обясни Чарлз Форни, вицепрезидент USB и мрежови продукти в Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LAN8770   Ethernet модули   Ethernet PHY  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...