Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви нова фамилия CoaXPress 2.0 чипове за системи за машинно зрение

24.08.2020   |   Технологии
 

Microchip обяви новата фамилия чипове EQCO125X40, предназначени за разработка на високоскоростни системи за машинно зрение. Чиповете се възползват от пълния потенциал на интерфейса CoaXPress (CXP) 2.0 със скорост 12,5 Gbps в индустриална среда посредством един физически слой и функции, които оптимизират разработката на системата за машинно зрение, увеличават максимално скоростта на предаване на данните и опростяват внедряването на системи в разнообразни приложения за автоматизация като едросерийно бутилиране, инспекция на храни, индустриална инспекция и обработка на баркодове.

"Работихме с организацията по стандартизация на Японската асоциация за промишлени изображения (JIIA) и водещите ни клиенти, за да оптимизираме своето решение съвместно с CXP, възползвайки се напълно от предимствата на спецификацията в индустриална среда. Нашите решения за високоефективно предаване на данни интегрират еквалайзер, кабелен драйвер и възстановяване на данни в един чип, който позволява на производителите на камери и карти за видео запис да доставят високоскоростно видео и управляващи сигнали заедно с електрозахранване по един коаксиален кабел", обясни Матиас Кастнер, вицепрезидент на подразделението Automotive Infotainment Systems в Microchip.

EQCO125X40 са първите CoaXPress чипове, които въвеждат пълнофункционално стандарта CXP 2.0, предлагайки обратносъвместима поддръжка при проектиране на системните спецификации с интегрирани функции за възстановяване на тактови данни (CDR) при всички нива на скорост, както и тактов генератор от страната на камерата. Чиповете увеличават значително пропускателната способност на машинното зрение, като позволяват на камерите и картите за обработка на изображения да предават от четири до осем пъти по-бързо от алтернативните решения. Освен това новите чипове позволяват четирикратно по-голямо разстояние на кабеланата връзка с много по-ниско енергопотребление и почти нулева латентност.

Фамилията EQCO125X40 също така увеличава допустимите отклонения и гъвкавостта при проектирането чрез безпроблемно "заключване" на всички честоти при всяка скорост - от CXP-1 до CXP-12, и елиминира нуждата от множество канали, поддържайки 12,5 Gbps честотна лента по един кабел. Разширените опции за окабеляване гарантират, че системите могат да бъдат инсталирани на всевъзможни места, а интегрираният CDR редуцира колебанията на честотата на сигнала, изпратен от камерата до картата за видео обработка.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CoaXPress 2.0   системи за машинно зрение  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...