Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи развоен комплект със SiC модул и програмируем гейт драйвер

11.09.2020   |   Бизнес
 

Microchip представи комплект за разработка, включващ силов модул от силициев карбид (SiC) с ниска индуктивност SP6LI и програмируемия гейт драйвер AgileSwitch, ориентиран към разработчиците на задвижвания за електрически транспортни средства. Новото решение на Microchip, базирано на продуктите от фамилията AgileSwitch, ускорява значително развойния процес, като премахва необходимостта от отделен избор на захранващи модули и гейт драйвери за крайното изделие.

"SiC силовите модули се използват във все повече иновативни решения за транспорта и други индустрии. Този цялостен комплект от продукти позволява на разработчиците да се фокусират върху иновациите и значително да намалят времето за пускане на пазара", отбеляза Леон Грос, вицепрезидент "Дискретни компоненти" в Microchip.

Богатото портфолио на Microchip от 700, 1200 и 1700 V силови модули с Шотки диоди от силициев карбид е базирано на най-новото поколение SiC матрици. dsPIC цифровите сигнални контролери осигуряват висока производителност, ниско енергопотребление и гъвкави функции за управление на периферия.

Комбинацията от SiC силов модул и софтуерно конфигурируем гейт драйвер включва технологията Augmented Switching, която позволява на разработчиците да регулират динамични процеси като отскоци на напрежението, загуби при комутация и електромагнитни смущения. Този метод за конфигуриране с Windows-базиран интерфейс може да се използва през целия процес на проектиране - от ранната фаза на изпитване до окончателната оптимизация, с помощта на компютърна мишка вместо поялник.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   AgileSwitch   SiC модули   гейт драйвери  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...