Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

4,9% ръст на световния пазар на електронни компоненти

06.10.2020   |   Бизнес
 
С 4,9% до 36,2 млрд. щатски долара е нараснал световният пазар на електронни компоненти през август т. г. в сравнение със същия месец през 2019 г., съобщи Асоциацията на полупроводниковата индустрия в САЩ (SIA). През август 2019 г. продажбите в глобален мащаб са достигнали 34,5 млрд. щатски долара. Ръст има и в сравнение с юли т.г., когато продажбите са били за 35 млрд. щатски долара, т.е. увеличението е с 3,6%.
 
"С увеличението на световните продажби на полупродовникови компоненти на годишна база през август записваме седми пореден месец с ръст. Това демонстрира, че до момента пазарът не се е повлиял отрицателно от пандемията от коронавирус, но определено има несигурност в прогнозите за следващите месеци", коментира Джон Нойфър, президент и главен изпълнителен директор на SIA.
 
На годишна база най-голямо е увеличението в Северна и Южна Америка с 23,6%, като ръст записват още Китай (3%) и Азиатско-Тихоокеанският регион (2,1%). В същото време продажбите за август в сравнение със същия месец спадат в Европа и Япония - съответно с 10,1% и 1,4%.
 
При сравнение с резултатите от юли т.г. обаче Европа записва ръст от 5,5% за август, като продажбите се увеличават от 2,78 млрд. на 2,94 млрд. щатски долара.
     
Източник: SIA

Ключови думи: SIA   електронни компоненти   полупроводникови компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...