Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи Wi-Fi модул с развити Trust&GO функции за сигурност

Microchip обяви първия по рода си Wi-Fi модул с интегриран 32-битов микроконтролер, осигуряващ хардуерна защита и защитено облачно удостоверяване с уникална идентификация на хардуера посредством платформата Trust&GO.
 
Многофункционалният безжичен модул WFI32E01PC, предназначен за разработка на IIoT системи с повишена сигурност, е съвместим със спецификацията на Wi-Fi Alliance (WFA) и е напълно сертифициран по стандартите на международните регулаторни агенции. Платформата Trust&GO на Microchip улеснява процеса на мрежово удостоверяване, използвайки технология със специални защитни елементи, които са предварително конфигурирани и готови за облачно удостоверяване.
 
За разлика от предлаганите на пазара модули, новото решение на Microchip включва PIC32 микроконтролерно ядро от висок клас, множество периферни елементи и изпитана платформа за сигурност. Това осигурява не само Wi-Fi свързаност, но и богата функционалност на основата на мощен микроконтролер за цялата IIoT система.
 
"С нарастването на хакерските атаки традиционното софтуерно криптиране вече не предоставя достатъчно защита на предаваните данни. Необходимо е оборудването да притежава кодирана, проверима и надеждна идентичност, за да се свърже сигурно с облака. Това е първият обезопасен и фабрично конфигуриран микроконтролер с Wi-Fi, който се доставя директно или чрез дистрибутори", заяви Стив Колдуел, вицепрезидент на отдела за безжични продукти в Microchip.
 
Освен за индустриални приложения WFI32E01PC е подходящ за системи за сградна автоматизация, компютърно и потребителско оборудване.
 
Новият безжичен модул се поддържа от много софтуерни продукти на Microchip, сред които развойната система Curiosity PIC32MZW1, интегрираната развойна среда MPLAB X и платформата за разрабока на фърмуер MPLAB Harmony v3. 
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   WFI32E01PC   Trust&GO   микроконтролери   IIoT  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...