Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Vicor стана част от първия шампионат с хибридни автомобили

02.11.2020   |   Технологии
 
Популярният Британски пистов шампионат за туристически автомобили (BTCC) ще е първата от големите надпревари, в която през 2022 г. ще се състезават хибридни автомобили.
 
"Меката" хибридна система за състезателните коли е дело на Cosworth Electronics и Delta Motorsport и осигурява допълнителни 40,5 к.с. за 15 секунди в рамките на една обиколка. Допълнителната мощност ще се използва при изпреварвания, а при спиранията в бокса пилотите ще могат да се придвижват само на електричество.
 
Енергията за електромотора се осигурява от пакет литиево-йонни батерии с напрежение 48 V, които получават нова система за управление и нов DC-DC конвертор. Батериите захранват системата, съставена от инвертора и електромотора и също така складират регенерираната от тях енергия, а конверторът, осигуряващ висока плътност на мощността, захранва електрическите системи на автомобила.
 
Delta Motorsport използва четири паралелно свързани конверторни модула на Vicor - DCM3623, които осигуряват обща мощност 1,2 kW за електрическата система. Благодарение на компактните им размери те са поставени директно върху охладителните радиатори, разположени между клетките на батериите, за да се спести тегло и място на борда на състезателния автомобил.
 
На тестовете на първия прототип на състезателен автомобил за BTCC на пистата "Силвърстоун" хибридната система и батериите се представиха отлично, без да се налага ограничаване на мощността и без спадове на напрежението.
 
Отделно от това Delta Motorsport използва и Vicor PI3105 - изолиран 60 W конвертор за UPS системата в автомобила, която осигурява непрекъсваема енергия за електрониката, управляваща работата на батериите в хибридната система. Това решение позволява независимо захранване на електрониката, както и дистанционна проверка на работата на системата.
     
Източник: Vicor; Снимка: BTCC

Ключови думи: BTCC   хибридни автомобили   Vicor   конвертори   конверторни модули   Vicor DCM3623  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...