Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи две нови микроконтролерни фамилии за обработка на аналогови и цифрови сигнали - 10.11.2020

10.11.2020   |   Начало»Технологии
 
Microchip представи две нови фамилии микроконтролери - PIC18-Q41 и AVR DB, които са първите, съчетаващи интелигентни аналогови периферни модули и поддръжка на различни захранващи напрежения с интегриран периферен интерфейс.
 
"Microchip осигурява лесни за използване аналогови функции за ценово ефективните PIC и AVR микроконтролери, така че разработчиците да могат да отговорят на изискванията на широкомащабните IoT системи. Чрез унифициран и оптимизиран развоен процес тези микроконтролери могат да бъдат използвани или като едночипов контролер, или като интелигентен аналогов компонент за подготовка на сигналите в широкомащабни системи", обясни Грег Робинсън, вицепрезидент Маркетинг на 8-битови продукти в Microchip.
 
За да реализира ефективна подготовка на сигналите в пространствено ограничени сензорни и измервателни приложения като IoT възли, носими електронни устройства, индустриални, медицински, автомобилни и осветителни системи, микроконтролерът PIC18-Q41 разполага с конфигурируем операционен усилвател и аналогово-цифров преобразувател (АЦП) с изчислителни възможности, както и с цифрово-аналогови преобразуватели (ЦАП). Микроконтролерът е особено подходящ за IoT и широкомащабни приложения, базирани на изкуствен интелект, включително за интелигентна предиктивна поддръжка в модерните предприятия. PIC18-Q41 се предлага в компактни 14- и 20-изводни корпуси и е подходящ за използване в комбинация с 32-битовите микроконтролери на Microchip и с други контролери, изискващи аналогова интеграция.
 
Микроконтролерът AVR DB опростява разработката на IoT системи със смесени сигнали (често включващи различни нива на захранването), като същевременно намалява разходите, чрез интегриране на двупосочни преобразуватели на напрежение. Тази функция намалява разходите в широк спектър от приложения, включително в автомобилната електроника, електроуредите, ОВК и измерването на течности. Благодарение на интегрираните три самостоятелни и конфигурируеми в широк диапазон операционни усилватели, 12-битов диференциален АЦП, 10-битов ЦАП, три нулеви кръстосани детектора и независими от ядрото периферни блокове, микроконтролерът AVR DB е подходящ за практически всяко приложение, изискващо обработка на аналогови сигнали.
 
И двете продуктови фамилии се поддържат от интегрираната развойна среда MPLAB X на Microchip, нейния инструмент за бързо прототипиране MPLAB Code Configurator и инструмента за аналогови симулации MPLAB Mindi. 
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC18-Q41   AVR DB   PIC микроконтролери   AVR микроконтролери  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde & Schwarz Österreich
Последно от Технологии
Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...