Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell ще предлага повече продукти на XinaBox

15.12.2020   |   Бизнес
 

Farnell и XinaBox подписаха глобално споразумение за франчайз с цел разширяване на разпространението на образователни комплекти и устройства от XinaBox. Гамата продукти на XinaBox осигурява достъп до интернет на нещата (IoT), изкуствен интелект (AI), машинно обучение (ML) и автоматизация и помага за комбинирането в обучението на наука, технологии, инженерство и математика (STEM) с практически занятия за учениците. XinaBox осигурява и решения за бета изпитания на нови приложения.

Продуктите на XinaBox се използват в средни училища и колежи в цял свят, а образователните комплекти включват селекция xChip елементи на компанията. Гамата от над 80 модула и компоненти включва процесори, сензори, захранвания, памети и др. Процесорите, поддържащи Wi-Fi, Bluetooth и LoRaWAN, позволяват лесно включване на проектите в IoT, както и свързване с други платформи като BBC micro:bit и Raspberry Pi. Отделно от това xChips гамата може да работи с вече зададен код или продуктите да бъдат програмирани "от нулата", като се използват популярни платформи като MakeCode, Arduino и Python.

Гамата комплекти на XinaBox, предлагана от Farnell включва популярните XK01 STEM Starter Kit и XK05 micro:bit IoT Kit. Първият е подходящ за ученици, които създават проекти и ги свързват с IoT платформа, а вторият е предназначен да запознае подрастващите с IoT технологиите.

За професионалистите е предназначен XK12 IoT Starter Kit, който комбинира модулни електронни компоненти с екосистема от софтуерни инструменти на Python.

"Лесните за използване комплекти са ключът за подпомагане на учителите при развитие на компютърното мислене и комплексното решаване на задачи от учениците. XinaBox осигурява на училищата и колежите достъпни пособия за навлизане в STEM и IoT, а това дава възможност на учениците да усвоят нови технологии по интересен и вълнуващ начин", коментира Лий Търнър, директор Глобални операции Полупроводникови компоненти и SBC във Farnell.
 

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   XinaBox   xChips   IoT   STEM   micro:bit   Raspberry Pi  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...