Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz и IRL Dresden ще проучват заедно безжични технологии за индустриални приложения

16.03.2021   |   Бизнес
 

Rohde & Schwarz и Industrial Radio Lab (IRL) Dresden обявиха сътрудничество в областта на проучванията и развитието на безжични технологии за приложения в индустрия 4.0.

В рамките на сътрудничеството Rohde & Schwarz предостави на IRL Dresden мрежови скенери от висок клас за тестване на радиочестотния спектър и откриване на смущения в реално време. С помощта на скенерите изследователите могат да съберат важна информация за това как да откриват, локализират и предотвратяват смущения и да поддържат локалния честотен спектър чист с цел постигане на надеждна безжична свързаност, посочват от Rohde & Schwarz.

IRL Dresden е една от четирите регионални лаборатории на Industrial Radio Lab Germany (IRLG), която се занимава с изследвания и развитие на настоящи и нови мобилни технологии за индустрията. Лабораторията е специализирана в откриването, локализацията и ограничаването на смущения и в подобряването на устойчивостта на мрежите.

Ане Щефан, вицепрезидент тестване на безжични мрежи в Rohde & Schwarz, коментира, че използването на индустриални мрежи, независимо дали те се базират на частен честотен спектър или участъци от мрежа на публичен оператор, обикновено е изпълнено с предизвикателства. По нейните думи сътрудничеството с IRL Dresden не само ще подпомогне фундаменталните проучвания, но и ще предостави от първа ръка информация, която Rohde & Schwarz може да използва, за да пригоди своите решения за тестване на безжични мрежи към изискванията на индустрия 4.0.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   IRL Dresden   мрежови скенери   безжични мрежи   индустрия 4.0  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...