Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нов миниатюрен LTE-M/NB-IoT модул с GNSS приемник

u-blox представи новия комбиниран LTE-M/NB-IoT модул ALEX-R510M8S с възможности за GNSS позициониране. Той е базиран на IoT чипсет UBX-R5 и GNSS чипсет UBX-M8230 от u-blox.

Благодарение на своите размери от 14x14x1,5 мм ALEX-R5 е ориентиран към приложения с ограничени габарити като носима електроника за хора и животни, проследяващи устройства за стоки, портативни медицински уреди и други малки IoT системи.
 
Режимът за енергоспестяване Super-E на GNSS приемника осигурява баланс между ниска енергоконсумация и добра ефективност. Той е предвиден за батерийно захранвани приложения с енергопотребление под 1 микроампер.

ALEX-R510M8S предлага отделен GNSS сериен интерфейс и специализиран GNSS антенен интерфейс, които могат да осигурят надеждни и точни данни за позициониране едновременно с LTE комуникация.

Функцията u-blox Secure Cloud, поддържаща IoT сигурност като услуга, прави ALEX-R510M8S подходящ за устройства, предаващи критична и поверителна информация. С цялостното хардуерно и софтуерно обезпечение u-blox гарантира дългосрочна наличност и осигурява доживотна поддръжка на цялата платформа до ниво на чипсет.

Комбинираният LTE-M/NB-IoT модул поддържа богатия набор от функции за IoT приложения на стандарта 3GPP Rel. 14, включително подобрение в консумацията на енергия, покритието, скоростта на обмен на данни, мобилността и позиционирането. Новият модул е готов за 5G, което означава, че клиентите ще могат да надграждат софтуера на въведените в експлоатация системи, след като 5G LTE бъде пуснат от мобилните оператори.

Мострени бройки ще бъдат налични през лятото на 2021 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   ALEX-R5   GNSS   LTE-M   NB-IoT  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...