Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Новият Boeing T-7A Red Hawk с радиокомуникации от Rohde & Schwarz

25.05.2021   |   Бизнес
 

Новият усъвършенстван тренировъчен самолет за Военновъздушните сили на САЩ Boeing T-7A Red Hawk ще използва софтуерно дефинираните приемо-предавателни устройства R&S MR6000R на Rohde & Schwarz.

Фирмата съобщи, че е спечелила договор за доставката на своите R&S MR6000R приемо-предавателни устройства от фамилията SOVERON за новите самолети Red Hawk, които Boeing ще произвежда за нуждите на американската армия.

R&S MR6000R устройствата изпълняват изискванията за малки размери и тегло и ниско енергопотребление, посочват от Rohde & Schwarz. Устройствата покриват честотен диапазон от 30 до 400 MHz и поддържат честотните алгоритми HAVE QUICK II за оперативна съвместимост на НАТО и стандарта SATURN.

"Това сътрудничество е кулминацията на години екипна работа между Boeing и Rohde & Schwarz", каза Михаел Хостетер, вицепрезидент на Boeing Defense & Space. "Заедно с надградените технологии и ефективност, T-7A ще бъде снабден и с подобрен радиокомуникационен пакет, което ще придаде допълнително преимущество на самолета, подготвяйки пилотите за петото поколение летателни апарати. Ще продължим да работим с Rohde & Schwarz по този изключително важен проект, както и по други бъдещи възможности", добави Хостетер.

"Предавателите от фамилията SOVERON имат отлични RF характеристики, подходящи за приложения в тежки военни условия за всички типове въздухоплавателни платформи", отбеляза Франк Дън, президент и изпълнителен директор на Rohde & Schwarz САЩ и Канада.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Boeing   Боинг   R&S MR6000R   SOVERON   приемо-предавателни устройства  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...