Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява фамилията радиационноустойчиви Arm микроконтролери за космически приложения

31.05.2021   |   Технологии
 

Microchip обяви, че Arm-базираният микроконтролер SAMRH71 вече е сертифициран по международните стандарти за космическата промишленост и представи новия микроконтролер за космически приложения SAMRH707 (MCU), който също предлага високи нива на устойчивост към радиация.

SAMRH71 и SAMRH707 са разработени с подкрепата на Европейската космическа агенция (ESA) и Националния център за космически изследвания на Франция (CNES).


Разчитайки на стандартната Arm Cortex-M7 архитектура и същите периферни компоненти като автомобилните и индустриални процесори, SAMRH71 и SAMRH707 осигуряват оптимизация на разходите и времето за системна разработка, като използват стандартни софтуерни и хардуерни средства, поясняват от Microchip.

Хардуерно защитеният от радиация микроконтролер SAMRH71 осигурява набор от комуникационни интерфейси за космически приложения (SpaceWire, MIL-STD-1553, CAN FD, IEEE 1588 с поддръжка на gPTP), както и високоефективна процесорна архитектура с производителност над 200 Dhrystone MIPS (DMIPS). Микроконтролерът съответства изцяло на европейските стандарти за космически приложения и услуги (ESCC), както и на американските стандарти за военната промишленост (MIL, класове V и Q).

SAMRH707 предлага аналогови функции върху процесорен блок с производителност над 100 DMIPS и възможности за цифрова обработка на сигнали (DSP), съчетани с комуникационни интерфейси за космически приложения в компактен високонадежден корпус, устойчив на радиация и екстремни температури. SAMRH707 има високо ниво на интеграция с вградени SRAM и флаш памет, комуникационни интерфейси с висока честотна лента, включително SpaceWire, MIL-STD-1553 и CAN FD, заедно с аналогови функции като 12-битови АЦП и ЦАП, допълват от Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SAMRH71   SAMRH707   Arm   микроконтролери   космическа промишленост  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...