Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip подобрява сигурността на FPGA продуктите с нов инструмент за защита от кибератаки

08.06.2021   |   Технологии
 

Microchip добавя нови функции за сигурност в своята продуктова фамилия системи с интегрирани програмируеми логически матрици (FPGA) чрез развойния инструмент DesignShield, който спомага да се предотврати извличането на критично важна информация за злонамерени цели.

"Като лидер в областта на сигурността, Microchip предлага портфолио, включващо най-новите контрамерки за намаляване на риска от клониране, кражба на интелектуална собственост, обратен инженеринг или инсталиране на троянски коне. Нашият инструмент DesignShield подобрява механизмите за защита на потока данни и осигурява още един защитен слой, за да гарантира, че embedded системите работят по предназначение и са защитени от киберпрестъпниците и техните заплахи по отношение на проектните инвестиции и репутацията на марката", отбеляза Брус Уейър, вицепрезидент FPGA продукти в Microchip.

Инструментът DesignShield е предназначен за реализиране на защитни функции при разработката на авиокосмически, отбранителни и други системи с високи изисквания за сигурност. Той възпрепятства т. нар. обратен инженеринг на битовия поток, като прикрива неговия логически еквивалент, използвайки комбинация от логически елементи и базирани на маршрутизация техники за криптиране. Това подобрява сигурността и интегритета на развойния проект, като намалява потенциалните рискове за системата и възможността развойният код, интелектуалната собственост или информация, критична за националната сигурност, да се използва от неоторизирани лица.

DesignShield се предлага като част от Програмата за ранен достъп на Microchip, която позволява на клиентите да разработват FPGA системи с помощта на инструменти, които все още не са налични на пазара. Инструментът DesignShield е част от развойния пакет Libero Development Tool Suit.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   DesignShield   FPGA  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...