Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Емисиите на перфлуоровъглероди от електронната индустрия в Европа са намалели с над 40%

08.06.2021   |   Бизнес
 

Европейската асоциация на полупроводниковата индустрия (ESIA) съобщи, че секторът е успял да намали с 42% емисиите перфлуоровъглероди (PFC), от производствените процеси от 2010 до 2020 г.
 
Намаляването на емисиите показва силната съпричастност на сектора към борбата с климатичните промени, посочват от  ESIA и допълват, че то е постигнато благодарение на значителни инвестиции в практики, които водят до намаляване на парниковите газове в Европа.

В предходния период от 1995 до 2010 г. европейската полупроводникова индустрия е намалила емисиите на перфлуоровъглероди с 41%, а общо всички емисии с 54%.

Въпреки че на европейската електронна индустрия се пада малък дял от общото количество парникови газове в Европа, секторът отделя известни количества перфлуоровъглероди по време на производствените процеси. Използването на перфлуоровъглероди остава от критично значение за производството на полупроводникови компоненти, тъй като за момента няма ефективни заместители, обясняват от ESIA. Използваните от компаниите в сектора технологии за редуциране на PFC емисиите включват оптимизация на производствените процеси, използване на алтернативни химически процеси с перфлуоровъглероди с по-малък ефект върху глобалното затопляне и инсталиране на системи за ограничаване на емисиите.

     
Източник: ESIA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ESIA   PFC   полупроводникова индустрия   парникови газове  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...