Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

u-blox представи развойни комплекти за прецизно Bluetooth позициониране на закрито

13.07.2021   |   Технологии
 

u‑blox обяви пускането на два нови развойни комплекта от гамата Explorer Kit, предназначени за решения, които използват определяне на посока с Bluetooth и прецизно позициониране в помещения. Комплектите XPLR-AOA-1 и XPLR-AOA-2 помагат на разработчиците да тестват възможностите на технологията, за да реализират различни приложения с ниска консумация на енергия, включително за контрол на достъпа, откриване на пресечни точки, интелигентни електроуреди, позициониране на закрито и проследяване на стоки.

Намирането на посока с Bluetooth дава възможност да се определи посоката, в която радиосигналите се движат от мобилен етикет с данни (таг) към една или няколко фиксирани опорни точки. Използвайки технологията за ъгъл на пристигане (AoA), опорните точки, съдържащи антенна решетка, свързана към Bluetooth приемник, могат да открият посоката или ъгъла към мобилния етикет, който предава Bluetooth сигнал. При използване на множество антени технологията AoA може да се използва за триангулиране на точното местоположение на мобилно устройство или таг.

С помощта на XPLR-AOA-1 и XPLR-AOA-2 могат да бъдат разработени цялостни решения за проследяване, базирани на Bluetooth – от маркера до облака – с точност на ниво под метър в закрити помещения, посочват от фирмата.

XPLR-AOA-1 включва всички необходими компоненти за внедряване на технологията AoA – антенна платка C211, таг u‑blox C209 и необходимия софтуер.

Приложенията включват например откриване на човек или предмет, приближаващ се до врата, избягване на сблъсък между движещи се обекти и насочване на камера към движещ се етикет.

XPLR-AOA-2 включва четири антенни платки u-blox C211, четири тага u-blox C209 и софтуер, необходим за използване на технологията AoA в различни приложения.

И двата развойни комплекта са базирани на Bluetooth 5.1 модула с ниска енергоконусмация u-blox NINA-B4, включващ системата върху чип (SoC) nRF52833 на Nordic Semiconductor. С помощта на интегрирания микроконтролер софтуерът u-blox u-connectLocate изчислява самостоятелно ъгъла на входящия сигнал.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   XPLR-AOA-1   XPLR-AOA-2   Bluetooth позициониране  

Област: Електроника  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde&Schwartz
Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...