Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz представи ново поколение цифрови осцилоскопи

13.07.2021   |   Технологии
 

Rohde & Schwarz обнови сeрията цифрови осцилоскопи R&S RTO6 с по-бърз потребителски интерфейс и по-голям Full HD сензорен екран. Новият R&S RTO6 осигурява точност на измерване от 9,4 ENOB и предлага широк набор от функции за анализ на сигнала.

Осцилоскопът се предлага в шест варианта, поддържащи честоти от 600 MHz до 6 GHz и скорост до 20 Gsample/s (отчета в секунда). R&S RTO6 се отличава с висока скорост на актуализиране на формата на сигнала, висока точност на възпроизвеждане на сигнала и високоефективен цифров тригер, посочват от фирмата.

При разработването на новия R&S RTO6 инженерите на Rohde & Schwarz са акцентирали върху подобряването на ежедневната използваемост на осцилоскопа. Това е реализирано чрез новия потребителски интерфейс с 15,6-инчов Full HD дисплей със сензорна функционалност и преработен преден панел, който позволява по-бърза настройка на тестовите измервания. 

Новият R&S RTO6 използва специализирана интегрална схема (ASIC), която оптимизира обработката на сигнала, осигурявайки скорост до 1 млн. вълнови форми в секунда. Това позволява на потребителите надеждно да откриват дори спорадични отклонения на сигнала, отбелязват от Rohde & Schwarz. 

Допълнителни подробности за изследвания сигнал могат да бъдат получени посредством режима с висока разделителна способност. Той увеличава вертикалната разделителна способност на осцилоскопа до 16 бита с цифрово филтриране, генерирайки по-отчетливо представяне на формата на сигнала и намален шум. Филтрираният 16-битов сигнал се използва и от патентованата цифрова тригерна система на Rohde & Schwarz. Според компанията тя позволява на R&S RTO6 да постигне безпрецедентна чувствителност на тригериране и способност да изолира и най-малките детайли на сигнала.

Новият интерфейс на R&S RTO6 осигурява на потребителите бързи резултати от проведените тестове, отбелязват от Rohde & Schwarz и допълват, че аномалиите на сигнала могат да бъдат идентифицирани в рамките на определените граници на отклонение, а благодарение на зоновия тригер събитията могат да бъдат изолирани както по време, така и по честота.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Роде и Шварц   R&S   цифрови осцилоскопи   RTO6  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...