Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи референтна схема за безжично зареждане по новия стандарт Qi 1.3

20.07.2021   |   Технологии
 

Microchip представи нова референтна схема за безжично зареждане по новия стандарт Qi 1.3, предоставящ на разработчиците на системи за безжично зареждане за автомобилни и потребителски приложения необходимите средства и поддръжка за безпроблемна интеграция и сертифициране на продукти от ново поколение.

Референтната схема на Microchip с три индуктивни елемента може да бъде използвана от разработчиците на системи за безжично зареждане, базирани на сертифицирани Qi 1.3 предаватели. Тя обединява софтуер за сигурно съхранение с микроконтролер за безжично захранване и позволява реализация на персонализирани топологии и откриване на чужди обекти (FOD).

Microchip, като редовен член на Wireless Power Consortium (WPC), предостави технически опит при разработването на наскоро издадената спецификация за безжично зареждане на мобилни устройства Qi 1.3, която актуализира съществено Qi 1.2.4 и прави задължително хардуерно базираното удостоверяване между предавателните и приемащите устройства при пренос на мощност над 5 W. 

"Безжичното зареждане прави по-лесно и по-удобно за потребителите да зареждат устройства и в резултат от това търсенето на тези системи в автомобилния и потребителския сегмент се увеличава. Референтната схема, развойните средства и поддръжката на Microchip за Qi 1.3 помагат на инженерите да отговорят на повишаващите се изисквания към разработките и да позволят лесно сертифициране на новите Qi 1.3 предаватели, ускорено пускане на пазара и по-лесно сертифициране на крайния продукт", обясни Джо Томсън, вицепрезидент на подразделението MCU16.

В референтната схема на Microchip са включени всички необходими елементи за Qi безжични системи за зареждане: контролер; приложен софтуер; контролер за удостоверяване, който представлява одобрена от WPC подсистема за сигурно съхранение на данни; и библиотеки за криптиращ софтуер, които се изпълняват на Qi контролера. Референтната схема съдържа пълни инструкции, технически документи, софтуер за проектиране.

Новото решение за безжично захранване чрез стандарта Qi 1.3 се поддържа от фамилията микроконтролери dsPIC33C, които могат да бъдат използвани за стартиране на приложния софтуер и подсистемата за сигурно съхранение ECC608/TA100. Като цялостно системно решение, референтната схема включва също порт драйвери MIC4605 и MCP14700, стабилизатори на напрежение MCP16331 и MCP1725, токов сензор MCP6C02, приемо-предавател ATA6563 CAN и температурен сензор MCP9700.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   безжично зареждане   Qi 1.3   dsPIC33C  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...