Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ЕК обяви Алианс за процесори и полупроводникови технологии

27.07.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) постави началото на Алианс за процесори и полупроводникови технологии, който да даде тласък на развитието на следващото поколение микрочипове, съобщават от Комисията.

Алиансът ще обединява предприятия, представители на държавите членки, академични среди, потребители, както и научноизследователски и технологични организации.

Комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон коментира, че Алиансът за полупроводникови компоненти ще възстанови баланса в световните вериги за доставка на електронни елементи, като гарантира, че ЕС разполага с капацитет да проектира и произвежда най-модерните интегрални схеми в Европа с реализация на 2-нанометрови технологии.

Алиансът ще определи технологични пътни карти, които да гарантират, че Европа разполага с капацитет да проектира и произвежда най-модерни интегрални схеми, като същевременно намалява общата си стратегическа зависимост чрез увеличаване на дела си в световното производство на полупроводникови компоненти на 20% до 2030 г.

В тази връзка Алиансът има за цел да изгради капацитета за проектиране и производство, необходим за реализацията на следващото поколение надеждни процесори и електронни компоненти. Това ще означава Европа да преобразува производствените си мощности от 16-нанометрови към 10-нанометрови технологии в подкрепа на настоящите нужди, както и между 5-нанометрови и 2-нанометрови технологии или дори още по-фини, за да се предвидят бъдещите технологични изисквания, посочват от ЕК.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕС   микроелектроника   интегрални схеми  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...