Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия Ethernet PHY приемо-предаватели

27.07.2021   |   Бизнес
 

Microchip представи новата фамилия Ethernet PHY приемо-предаватели LAN867x, която позволява свързване в мрежа на различни устройства, включително сензори и изпълнителни механизми, които до този момент са се нуждаели от собствени комуникационни системи.

С помощта на LAN867x всички Ethernet инфраструктури в OT и IT системите могат да бъдат разширени до краищата на мрежата. Новите приемо-предаватели на Microchip премахват нуждата от гейтуеи, необходими по традиция за свързване на несъвместими комуникационни системи. Единичната усукана двойка проводници намалява разходите, докато многошинната (multidrop bus) архитектура спестява необходимостта от комутатори и подобрява мащабируемостта, тъй като няколко възела могат да работят на един и същ шинeн ред с висока пропускателна способност.

LAN8670, LAN8671 и LAN8672 Ethernet PHY са първите приемо-предаватели, проектирани и сертифицирани по новия стандарт IEEE 10BASE-T1S за Ethernet през една усукана двойка. 10BASE-T1S отговаря на предизвикателствата при създаване на изцяло Ethernet архитектури за индустриални приложения като управление на процеси, сградна автоматизация и консолидиране на системи с множество технологии за взаимно свързване. Конфигурацията позволява реализирането на многошинна (bus line) топология, по-малко кабели, както и реализация върху печатни платки, с до най-малко осем възли и минимум 25 м обхват.

Изцяло базираната на Ethernet инфраструктура опростява системната архитектура, използвайки утвърдени механизми за комуникация и сигурност, което намалява разходите и рисковете при проектиране на нови системи. Допълнителните предимства на Ethernet включват използването на един и същ протокол, независим от скоростта на физическия слой, както и работа в рамките на утвърдени инфраструктури и системи за сигурност, отбелязват от Microchip.

"За софтуерните архитекти и разработчиците на индустриални системи взаимното свързване на много различни комуникационни устройства и технологии често е трудно и рисковано начинание. Използването на 10BASE-T1S Ethernet опростява тези взаимовръзки, подобрявайки оперативната съвместимост и скоростта, което е от решаващо значение в индустриалната среда", изтъкна Матиас Кестнер, вицепрезидент на отдела за автомобилна промишленост в Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LAN867x   приемо-предаватели   Ethernet PHY  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...