Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

element14 представя новите тенденции за защита на IoT решения в електронна книга

10.08.2021   |   Бизнес
 

element14 представи нова електронна книга за актуалните тенденции в защитата на приложения на интернет на нещата (IoT). Книгата съдържа и важни алгоритми и криптография за безопасност наред с подробен анализ на последните нововъведения в безопасността на ниво комуникации, периферни устройства, gateway сървъри и облачни технологии.

IoT технологията позволява комуникация и обмен на информация между милиони сървъри, устройства и хора по света и постигането както на прости, така и на комплексни цели чрез множество приложения. Ново проучване показва, че 90% от потребителите са загрижени заради уязвимостите на IoT, касаещи данните им. Електронната книга на element14 съдържа преглед както на заплахите, така и на възможностите за защита на IoT проектите сега и в бъдеще.

Книгата запознава със стратегическите промени, които организациите предприеха заради пандемията от COVID-19, и обяснява как те ще продължат да оказват влияние върху защитата на IoT решенията в бъдеще.

Наскоро Farnell също представи резултатите от третото си годишно глобално проучване, посветено на IoT технологиите. Над 2000 участници в него назоваха най-популярните IoT технологии и приложения и коментираха теми като внедряването на изкуствен интелект в IoT проекти, бъдещето на IoT индустрията и др.

Проучването на Farnell разкрива, че въпреки че решенията за индустриална автоматизация и управление се смятат за ключов пазар за IoT технологиите, преминаването към Индустрия 4.0 е все така бавно, най-вече заради притеснения, свързани с безопасността. Проучването потвърждава, че защитата остава един от най-важните аспекти, на които разработчиците трябва да обърнат внимание при реализирането на своите проекти, както и че тя е тяхна основна грижа.

Електронната книга за тенденциите в защитата на IoT решенията можете да изтеглите тук.

     
Източник: Farnell; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Farnell   element14   интернет на нещата   IoT   COVID-19  

Област: Електроника  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...