Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Световните продажби на полупроводникови компоненти скачат с 29,2% през юни 2021 г.

10.08.2021   |   Бизнес
 

Световните продажби на полупроводникови компоненти бележат годишен ръст от 29,2% през юни 2021 г., достигайки 44,5 млрд. щатски долара, сочат данни, оповестени от Асоциацията на полупроводниковата индустрия в САЩ (SIA). В сравнение с май т.г. е отбелязан ръст от 2,1% до 43,6 млрд. щатски долара.

Продажбите през второто тримесечие на 2021 г. бележат ръст от 29,2% спрямо второто тримесечие на предходната година и достигат 133,6 млрд. щатски долара. В сравнение с първото тримесечие на 2021 г. увеличението е 8,3%.

"Продажбите на полупроводникови компоненти през второто тримесечие са значително по-високи в сравнение с второто тримесечие на миналата година, като ръст има във всички по-големи продуктови категории и на всички по-значими регионални пазари", посочва Джон Нойфър, президент и изпълнителен директор на SIA. "Търсенето на електронни компоненти се очаква да продължи да нараства значително в дългосрочен план, тъй като светът продължава да използва чипове, за да стане по-умен, по-зелен, по-продуктивен и по-свързан", допълни Нойфър.

По региони данните сочат годишно увеличение от 43,2% на продажбите в Европа, 34% в Тихоокеанския регион, 28,3% в Китай, 22,9% в Северна и Южна Америка и 21,2% в Япония. На месечна база ръстът е 5,4% в Северна и Южна Америка, 2,5% в Япония, 2% в Европа, 1,1% в Китай и 1% в Тихоокеанския регион.

     
Източник: SIA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: SIA   полупроводникови компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...