Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz придобива Zurich Instruments

17.08.2021   |   Бизнес
 

Rohde & Schwarz навлиза на пазара на квантови технологии с придобиването на Zurich Instruments. Според компанията потенциалът на сектора е огромен и в бъдеще той ще привлича милиарди под формата на държавни субсидии и бизнес инвестиции.

Основаната през 2008 г. от Швейцарския федерален технологичен институт в Цюрих (ETH Zurich), Zurich Instruments предлага модерни измервателни и тестови системи на клиенти от индустрията и научните среди. Компанията има над 100 служители в централата в Цюрих и регионални офиси в Китай, САЩ, Франция, Южна Корея, Япония и Италия.

"Пазарът предлага много възможности за растеж и за двете компании, тъй като поддържането на квантови компютри изисква множество специфични решения за тестване и измерване. Благодарение на допълващите се продуктови оферти Rohde & Schwarz и Zurich Instruments ще могат да предложат цялостни измервателни и тестови решения за квантови изчислителни технологии в бъдеще", посочват от Rohde & Schwarz.

Д-р Садик Хафизович, съосновател и изпълнителен директор на Zurich Instruments, коментира, че в лицето на Rohde & Schwarz Zurich Instruments вижда компания, която може да й осигури достъп до най-новите и най-добрите технологии. "Големината, стабилността и технологичната експертиза на Rohde & Schwarz предлагат оптимални условия за нас да останем лидер на бързо растящия пазар на решения за квантови изчисления и да продължим да растем като независима дъщерна компания", посочва д-р Хафизович.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Zurich Instruments   квантови изчисления   измервателни системи  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...