Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови FPGA с намалено наполовина енергопотребление

24.08.2021   |   Технологии
 

Microchip представи нови програмируеми логически матрици (FPGA) и системи върху чип с интегрирана програмируема логическа матрица (FPGA SoC) от фамилията PolarFire. Те предлагат намалено наполовина енергопотребление в статичен режим и най-малко излъчвана топлина при най-висока ефективност и изчислителна мощ в сравнение с всички алтернативни продукти в този клас, съобщиха от компанията.

"Новите PolarFire FPGA и FPGA SoC намаляват системните разходи на нашите клиенти, позволявайки им да преодолеят предизвикателствата, свързани с управлението на температурата, без да им се налага да правят компромиси със скоростта", обясни Брус Уайър, вицепрезидент на подразделението за FPGA продукти в Microchip.

Със своята свръхниска консумация на енергия, най-новите допълнения PolarFire FPGA (MPF050T) и PolarFire SoC (MPFS025T) на Microchip надвишават показателите производителност/енергопотребление спрямо всички алтернативни FPGA или SoC FPGA решения на пазара, отбелязват от компанията.

Това се дължи на бързата FPGA структура и функциите за обработка на сигнали, най-качествените приемо-предаватели и единствения в индустрията RISC-V архитектурен микропроцесорен комплекс с хардуерна защита, 2 MB L2 кеш памет и поддръжка на DDR4 памет с ниска енергоконсумация (LPDDR4). Разширяването на портфолиото с многоядрен RISC-V SoC с 25K логически елементи и FPGA с 50K логически елементи отваря нови възможности за реализиране на приложения като интелигентно машинно зрение с ниско енергопотребление, автомобилни, комуникационни, отбранителни, IoT системи и системи за индустриална автоматизация с оптимизирано управление на температурата.

Новите FPGA и FPGA SoC компоненти се поддържат от новия развоен комплект Libero 2021.2 на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PolarFire   FPGA   FPGA SoC  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...