Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell предлага първата интегрална схема за управление на захранването от Nordic Semiconductor

31.08.2021   |   Бизнес
 

Farnell разшири портфолиото си от продукти на Nordic Semiconductor с компактната интегрална схема за управление на захранването nPM1100. Типични приложения за nPM1100 са носима електроника, дистанционни управления, лични медицински устройства и сензори за сградна автоматизация.

nPM1100 може да се използва за управление на захранването в разнообразни приложения, използващи акумулаторни литиево-йонни (Li-ion) или литиево-полимерни (Li-Po) батерии. Малките габарити позволяват монтаж на печатна платка върху площ до 23 мм². Интегралната схема не изисква софтуер за конфигуриране, за да работи, тъй като всички настройки могат да се конфигурират чрез изводите. nPM1100 предлага защита от пренапрежение, режим на свръхниско енергопотребление и има диапазон на работната температура от -40°C до 85°C.

Развойната платка към nPM1100 осигурява функционално тестване без необходимост от софтуер, оптимизирана е за интегрални схеми за управлени на захранването и разполага с електрически конектори и физически интерфейси. Платката има превключватели за всички избираеми настройки, бутони за влизане и излизане от режим на понижено енергопотребление, конектори за батерии, USB и щифтови съединители за всички изводи на интегралната схема. Платката може да се използва с други развойни комплекти на Nordic като nRF5340-DK или за тестване на функционалността на интегралната схема с продукти на други производители. Предвидени са също и индикаторни светодиоди за зареждане или грешка.

"Farnell си партнира с водещите световни иноватори в разработването и производството на нови продукти, за да гарантира, че авангардната технология за управление на захранването на Nordic Semiconductor е достъпна за нашата глобална клиентска мрежа. Новата интегрална схема nPM1100 е идеалното решение, което ще помогне на нашите клиенти да намалят консумацията на енергия в своите проекти", коментира Лий Търнър, ръководител на отдел "Полупроводникови компоненти и SBC" във Farnell.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Фарнел   Nordic Semiconductor   nPM1100   управление на захранването  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...