Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Пазарът на MOSFET ще постигне ръст от близо 4% до 2026 г.

31.08.2021   |   Бизнес
 

Според прогноза на Yole Developpement пазарът на MOSFET транзистори ще постигне годишен ръст от 3,8% и ще достигне 9,4 млрд. щатски долара до 2026 г.
Като цяло 2021 г. е впечатляваща година за пазара на MOSFET, който отчете силно възстановяване от последиците от пандемията от COVID-19 благодарение на голямото търсене на компютри и потребителска електроника, отбелязват от Yole Developpement.

В момента сегментът на потребителската електроника допринася за 37% от приходите от силициеви MOSFET, което го прави най-големият пазар за тези компоненти, достигащ 2,8 млрд. щатски долара.

Автомобилният сектор, включително производството на електромобили, ще допринесе за повишаването на търсенето на силициеви мощни MOSFET в резултат на растящото приложение на електрозадвижвания в спомагателни системи на конвенционалните автомобили, както и в електромобилите.

Електорзадвижванията на спомагателни системи стимулират пазара на MOSFET транзисторите с ниско напрежение, докато основните задвижвания в електромобилите спомагат за ръста при транзисторите с високо напрежение, които се влагат в DC/DC преобразуватели и зарядни системи. Заедно двата сегмента съставляват 21% от пазара на MOSFET, но делът им се очаква да нарасне до 32% до 2026 г.

"Действително, новите екологични разпоредби на някои правителства, целящи постигането на въглеродна неутралност до 2050 г., са в полза на по-бързата електрификация на превозните средства. А силовата електроника е ключова технология за този преход", коментира Амин Алуш, анализатор в System Plus Consulting.

     
Източник: Yole Developpement; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: MOSFET   транзистори   преобразуватели   електромобили  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...