Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Ново проучване разкрива растящата популярност на нискобюджетните SBC

07.09.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Ново проучване на Farnell разкрива, че нискобюджетните едноплаткови компютри (SBC) са се превърнали в ценен елемент във всеки един етап от разработването и производството на нови продукти. Близо 50% от интервюираните инженери използват SBC за индустриални и IoT приложения, които са и най-популярните приложения на едноплатковите компютри.

Проучването сочи, че Raspberry Pi е най-популярният едноплатков компютър, предпочитан от 44% от инженерите. Следват Arduino с 28% и Beagleboard с 6%. Използването на тези SBC опростява развитието на нови продукти и намалява времето, необходимо за пускането им на пазара, като позволява на производителите на оригинално оборудване да отговорят на пазарните тенденции значително по-бързо, посочват от Farnell.

Анкетата показва също, че най-лоялни са потребителите на Raspberry Pi и е много по-малко вероятно те да използват друг SBC в сравнение с разработчиците, които предпочитат други продукти.

SBC се използват във всички етапи от разработването и производството на продукти, като 23% от интервюираните ги използват за изпробване и доказване на концепцията, а 35% за изготвяне на прототипи. 22% използват нискобюджетни SBC при производството, като производственият обем за 20% от тези продукти е 5000 и повече бройки на година. 20% от участниците в проучването използват SBC за създаване на оборудване за тестване.

Проучването е проведено от март до май 2021 г., като в него са се включили близо 1500 инженери, проектанти и производители, работещи с едноплаткови компютри.

Ромен Соро, ръководител SBC във Farnell, коментира, че успехът на Raspberry Pi и Arduino се обуславя от силната комбинация от висока производителност, многофункционалност, функции и аксесоари, ниска цена и голяма общност от активни потребители, които правят тези платформи много атрактивни за инженерите, които искат бързо да разработват и внедряват широк спектър от приложения.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   едноплаткови компютри   SBC   Raspberry Pi   Arduino   Beagleboard  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...