Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

productronica 2021 се фокусира върху възможностите, които електромобилността разкрива пред електронното производство

21.09.2021   |   Предстоящо
 

Международното изложение productronica 2021 ще насочи вниманието към възможностите за развитие и растеж, които електромобилността предлага на електронната индустрия, обявиха организаторите от Messe Muenchen.

Усилията за намаляване на въглеродните емисии се очаква да доведат до ръст от 10% на електрическата мобилност до 2025 г., а в този технологичен преход ключова роля играе именно производството на електронни системи, модули и компоненти.

Пандемията от COVID-19 засегна автомобилните пазари, но популярността на електромобилите продължи да набира скорост. По данни на Roland Berger през 2020 г. производството на електромобили е продължило да расте, но въпреки това търсенето не винаги може да бъде задоволено. Само в Германия през 2020 г. са регистрирани близо 400 000 електромобила – три пъти повече в сравнение с предходната година.

Увеличаването на броя на електромобилите по пътищата върви ръка за ръка с разрастване на зарядната инфраструктура, разработването на високоефективни батерии и усъвършенстването на задвижващите системи, отбелязват от Messe Muenchen.

productronica 2021 ще представи най-новите постижения в областта на микролектрониката и електронното производство от 16 до 19 ноември на живо в Мюнхен.

Сред изложителите, които ще презентират решения в областта на електромобилността, са Manz, KOMAX, Festo, LPKF, Viscom, Hesse Mechatronics и др.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   productronica   микроелектроника   електромобилност   ГБИТК  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Предстоящо

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...