Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов гейт драйвер за SiC MOSFET

Microchip разшири своето портфолио от MOSFET дискретни компоненти и модули, базирани на силициев карбид (SiC), с нов цифров гейт драйвер, ориентиран към приложения в областта на електрическия транспорт.

Двуканалният гейт драйвер AgileSwitch 2ASC-12A2HP с напрежение 1200 V, използващ технологията Augmented Switching, е готов за влагане в нови продукти и напълно конфигурируем. Той осигурява надеждна и безопасна работа, като предлага различни нива на управление и подобрена защита за силови MOSFET системи, базирани на силициев карбид, посочват от Microchip. 

В сравнение с конвенционалните гейт драйвери, драйверите AgileSwitch предлагат по-добро потискане на пренапреженията дрейн-сорс (Vds) – с до 80%, както и намаляване на загубите в импулсен режим с до 50%. Гейт драйверът 2ASC-12A2HP може да генерира/поема до 10 A пиков ток и включва изолиран DC/DC преобразувател с изолационна бариера за ШИМ сигнали и обратна връзка при грешки.

2ASC-12A2HP е съвместим с последната версия на софтуерния инструмент Intelligent Configuration Tool (ICT). Неговият интерфейс позволява на потребителите да конфигурират параметрите на гейт драйвера, включително профили за комутация, мониторинг и настройки на контролера.

"Обществената тенденция към електрификация на всички превозни средства, включително автобуси, влакове, трамваи и селскостопански транспортни машини, е в пряка зависимост от иновативните решения в силовата електроника, които могат да осигурят по-голяма ефективност при по-малка консумация на енергия. В съчетание с нашите силови компоненти, базирани на силициев карбид, гейт драйверът позволява на инженерите да постигнат нови нива на захранваща мощност в транспортните системи и промишлените приложения", обясни Леон Грос, вицепрезидент "Дискретни компоненти" в Microchip.

Освен електрически превозни средства, други приложения на новия гейт драйвер включват зарядна инфраструктура, системи за съхранение на енергия, соларни инвертори и задвижвания в авиационната техника.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   2ASC-12A2HP   SiC   MOSFET   силициев карбид   силова електроника  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...