Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Infineon откри производствено предприятие за силови компоненти в Австрия

28.09.2021   |   Бизнес
 

Infineon откри нов завод за силови електронни компоненти в австрийския град Вилах под мотото "Готови за мисия Бъдеще". Проектът на стойност 1,6 млрд. евро е един от най-мащабните в сектора на микроелектрониката в Европа, посочват от компанията.

Новото производствено предприятие бе официално открито от изпълнителния директор на Infineon Рейнхард Плос и изпълнителния директор на Infineon Австрия Сабине Херличка в присъствието на европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон и австрийския канцлер Себастиан Курц.

"Моментът за изграждане на новата производствена мощност в Европа не можеше да е по-добър с оглед на растящото търсене на силови електронни компоненти по света. Последните няколко месеца ясно показаха колко важна е микроелектрониката за всяка една област на живота. Като се имат предвид ускорените дигитализация и електрификация, очакваме търсенето на силови електронни компоненти да продължи да расте през следващите години", коментира Плос.

След три години подготовка и строителни работи, заводът бе завършен в началото на август, три месеца предсрочно. Първоначално той ще работи главно за задоволяване на търсенето в автомобилната индустрия, центровете за данни и ВЕИ сектора. Новото производствено предприятие ще даде възможност на компанията да увеличи продажбите си с около 2 млрд. евро на година.

     
Източник: Infineon

Ключови думи: Infineon   микроелектроника   ВЕИ   центрове за данни  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...