Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

XP Power представи нова серия програмируеми 1,5 kW захранвания

05.10.2021   |   Технологии
 

XP Power представи новата серия захранвания HPA1K5, съобщават от Комет Електроникс, официален представител на производителя в България. Серията включва два нови модела еднофазни 1,5 kW AC-DC захранвания, които предлагат програмируема работа с постоянно напрежение и постоянен ток с аналогови и цифрови интерфейси за потребителски контрол. Компактните решения са базирани на резонансна топология за превключване при преход на напрежението през нулата (ZVS) и са подходящи за производители на оборудване в различни сектори, включително автоматизация, индустриален печат, медицинска апаратура, производство на електронни компоненти, контролно-измервателна техника и пречистване на води.

Интегрираното цифрово управление позволява на потребителите бързо да конфигурират и преконфигурират захранването за различни приложения, използвайки софтуерните настройки, без необходимост от хардуерни промени.

Моделите от серията HPA1K5 имат размери 11 x 4,2 x 1,64 инча (279,4 x 106,7 х 41,7 мм) и заемат значително по-малко пространство спрямо типичните захранващи устройства с мощност 1,5 kW. 

Обхватът на входното напрежение от 80 до 264 VAC отговаря на международните регулаторни изисквания. Номиналните единични изходни напрежения са стандартно 24 и 48 VDC и могат да бъдат програмирани до 105% от номиналните. Изходният ток може да бъде програмиран до 110% от номиналния. 

Стандартно захранванията HPA1K5 поддържат множество цифрови протоколи, включително PMBus, CANopen, MODBUS и SCPI. Включен е full duplex RS485 интерфейс, който може да бъде конфигуриран за half duplex чрез I²C или да бъде фабрично конфигуриран. Аналогово управление се предлага чрез опция за програмиране със сигнал 0 - 5 V.

Съвременният графичен потребителски интерфейс (GUI), заедно с изчерпателния набор от развойни инструменти и ръководството за потребителя гарантират, че разработчиците могат лесно и бързо да прецизират настройките на модулите по време на фазата на разработка – или да ги преконфигурират след това за различно приложение. До пет модула HPA1K5 могат да бъдат конфигурирани за паралелна работа с помощта на вградената технология за споделяне на тока в приложения, където се изисква икономично решение с висока мощност.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   XP Power   захранвания  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...