Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz и Vector Informatik си сътрудничат при тестовете на автомобилни радарни сензори

05.10.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Rohde & Schwarz и Vector Informatik си сътрудничат при изпитването на радарни сензори в автомобилни системи за подпомагане на водача (ADAS) и за автономно шофиране (AD). Интегрирането на платформата за симулация на тестово виртуално шофиране DYNA4 на Vector с най-новата система за стимулиране на радарни обекти на Rohde & Schwarz позволява високоефективна проверка на критичните за безопасността ADAS функции, включително тестване на аварийното спиране в интегрирана среда за хардуерна симулация (hardware-in-the-loop – HiL), посочват от Rohde & Schwarz.

Софтуерът за виртуално шофиране Vector DYNA4 предлага симулация на околната среда и потребителски интерфейс за конфигуриране и изпълнение на тестови сценарии, а системата за тестване на радари на Rohde & Schwarz генерира динамични изкуствени обекти за радарния сензор в софтуерната среда за симулация. Софтуерът на Vector получава изходните сигнали на радарния сензор с обектите, открити от радара, а след това ги анализира и визуализира. 

Системата за изпитвания на Rohde & Schwarz включва радарния ехогенератор R&S AREG800A и антенната решетка R&S QAT100. "Това решение отваря изцяло нов свят от възможности за функционално тестване на ADAS радари и гарантира безопасността на функциите за автономно шофиране посредством HiL настройки. Иновативната технология за антенни решетки позволява генерирането на сложни изкуствени обекти за радарните сензори на променливи разстояния и с променлива радиална скорост, размер на обекта и ъглова посока", обясняват от Rohde & Schwarz.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Vector Informatik   R&S AREG800A   R&S QAT100  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...