Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Microchip представи нови контролери за капацитивни сензорни екрани

19.10.2021   |   Технологии
 

Microchip разшири своята фамилия контролери за капацитивни сензорни екрани maXTouch, сертифицирани по стандарта за безопасност на домакински електроуреди IEC/UL 60730 клас B. Двата нови модела – MXT448UD-HA и MXT640UD-HA, са предназначени за приложения в домашната и индустриалната автоматизация с диагонал на екрана над 10 инча.

В допълнение към клас B, новите контролери са съвместими и със спецификацията IEC61000-4-6 клас A за устойчивост на шум до 10 Vrms (ниво 3 за индустриална употреба). Това позволява продуктите с тъчскрийн интерфейс да функционират в много тежка индустриална среда, където електромагнитните смущения могат да бъдат причинени от задвижвания на конвейерни ленти или монтажни машини. Производителите на домакински електроуреди могат да се възползват от повишената надеждност и ефективност, например в приложения със сензорен екран за печки или перални, при които се намалява опасността от погрешни или пропуснати докосвания, причинени от електромагнитни смущения със съседно електрооборудване.

Новите контролери за капацитивни сензорни екрани се предлагат с два серийни интерфейса (SPI и I²C), които работят едновременно, позволявайки резервиране при интегрирането на функции за безопасност като индивидуална комуникация между тъчскрийн контролера и хост процесора освен с микроконтролера. Разпознаването на докосвания се предава към двата процесора едновременно, което намалява времето и разходите за разработка и дава възможност всички критични за безопасността фърмуерни решения да бъдат разработени на отделен от основния процесор и сертифициран за безопасност микроконтролер, който отговаря за графичния потребителски интерфейс на електроуреда.

"Технологията maXTouch осигурява изключителни характеристики за шумоизолация, позволяващи безопасна и стабилна работа през целия жизнен цикъл на продукта. Работихме в тясно сътрудничество с клиентите, за да предоставим първите фамилии функционално безопасни тъчскрийн контролери и се радваме на масовата им употреба", коментира Клейтън Пилион, директор на подразделението за HMI продукти в Microchip.

MXT448UD-HA и MXT640UD-HA са функционални при работна температура до 105°C, която е ключово изискване в приложения за котлони и фурни, при които HMI системата се намира близо до нагревателни елементи.

Microchip предлага и софтуер за новите контролери, включително развойния комплект maXTouch Studio и инструментите за тестване/проверка maXTouch Analyzer и ATEVK-MXT640UD-A.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   maXTouch   капацитивни сензори   тъчскрийн контролери  

Област: Електроника  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...