Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Bosch ще инвестира над 400 млн. евро в производството на електронни компоненти през 2022 г.

29.10.2021   |   Бизнес
 

Броени седмици след откриването на новото производствено съоръжение на компанията в Дрезден Bosch обяви нови мащабни инвестиции в разширяване на микроелектронното си производство в Европа и Азия.

Само през 2022 г. Bosch ще вложи над 400 млн. евро в увеличаването на капацитета на производствените си мощности в Дрезден и Ройтлинген в Германия и в Пенанг в Малайзия.

"Търсенето на интегрални схеми продължава да расте главоломно. В светлината на настоящото развитие ние систематично разширяваме производството на електронни компоненти, за да осигурим възможно най-добрата подкрепа на нашите клиенти", кометнира д-р Волкмар Денер, председател на Управителния съвет на Robert Bosch.

По-голямата част от инвестицията е насочена към новото предприятие на Bosch в Дрезден, където производственият капацитет ще се увеличава много бързо през 2022 г. Около 50 млн. евро са планирани за предприятието в Ройтлинген близо до Щутгарт. Общо 150 млн. евро ще бъдат инвестирани в нови чисти стаи между 2021 и 2023 г.

В Пенанг Bosch строи и изцяло нов център за тестване на полупроводникови компоненти, който ще заработи през 2023 г. Очаква се той да създаде възможности за реализиране на нови технологии в микроелектрониката като например производството на компоненти, базирани на силициев карбид в Ройтлинген.

По думите на д-р Денер планираните инвестиции показват колко важно от стратегическа гледна точка е компаниите да разполагат със собствени производствени мощности за полупроводникови компоненти. 

     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   електронни компоненти   чисти стаи   микроелектроника   силициев карбид  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...