Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

productronica 2021 и актуалните тенденции в микроелектрониката

Най-модерните технологии и актуални тенденции в микролектрониката ще бъдат представени на най-голямото изложение в сектора в Европа – productronica 2021, което ще се проведе паралелно със SEMICON Europa 2021 от 16 до 19 ноември в Мюнхен.

Микролектрониката е една от най-важните технологии, водещи до иновации и напредък в почти всички сфери на живота, посочват организаторите на изложението от Messe Muenchen. Докато множество сектори пострадаха сериозно от пандемията от COVID-19, микроелектрониката продължи да расте. По данни на Германската асоциация на производителите на електрическо и електронно оборудване (ZVEI) през 2020 г. световният пазар за продукти на микроелектрониката е нараснал с 6,8% в сравнение с предходната година до 440 млрд. щатски долара въпреки спада в световната икономика от 3,2%, регистриран през същия период. Наред с всичко останало растежът е в резултат на голямото търсене на електронно оборудване, необходимо за работа от вкъщи, и на потребителска електроника като игрови конзоли и телевизори. Електрическата мобилност, автономните автомобили, edge computing и 5G технологиите също допринасят за ръста на пазара.

В момента търсенето на електронни компоненти е по-голямо от предлагането. Обявените мащабни инвестиции от различни компании и правителства по света обещават да предложат решение на проблема. Това е в полза както на потребителите, така и на доставчиците на оборудване за електронната индустрия, тъй като производителите на полупроводникови компоненти инвестират милиарди в нови машини и системи.

Световната браншова организация SEMI прогнозира, че тазгодишните рекордни инвестиции в производствено оборудване за микроелектрониката (специално за процесите върху пластини) в размер на 90 млрд. щатски долара ще достигнат близо 100 млрд. щатски долара през 2022 г. Най-големият дял – 44 млрд. щатски долара, се пада на доставчиците за чисти стаи изобщо, следвани от оборудването за памети с над 38 млрд. щатски долара и микропроцесори с 9 млрд. щатски долара.

Пазарът за оборудване за монтаж и корпусиране се очаква да нарасне с 56% до 6 млрд. щатски долара т.г. и с допълнителни 6% догодина. В сектора на оборудването за тестване се очаква ръст от 26% до 7,6 млрд. щатски долара през 2021 г. и още 6% през 2022 г.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: ГБИТК   Messe Muenchen   productronica 2021   SEMICON Europa 2021   микроелектроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Предстоящо
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...