Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel пусна нов безжичен IoT модул за частни мобилни мрежи

Quectel Wireless Solutions представи своя нов LTE-A (Cat 6) модул EM060K-GL, ориентиран към частни мобилни мрежи с поддръжка на технологията CBRS (Citizens Broadband Radio Service), съобщиха от Комет Електроникс, официален вносител на продуктите на Quectel в България. CBRS може да помогне на клиентите да изградят стабилни безжични мрежи с висок капацитет, ниска латентност и подобрени гаранции за качество на услугата в различни сектори като промишлено производство, автомобилостроене, транспорт, комунални услуги, обществена безопасност, минно дело и др.

EM060K-GL е базиран на модема Snapdragon X12 LTE от Qualcomm Technologies, като осигурява максимална скорост до 300 Mbps за приемане на данни (downlink) и до 50 Mbps за изпращане на данни (uplink). Модулът се предлага в компактен M.2 корпус с габарити 30 x 42 x 2,3 мм.

Освен частни CBRS мрежи EM060K-GL предлага поддръжка на широк спектър от глобални радиочестотни ленти и може също да се използва с цел увеличаване на капацитета на мрежата на оператора чрез обединяване на обхвати. Благодарение на интегрираната Dual SIM/eSIM карта модулът може да помогне на клиентите лесно да превключват обмена на данни между публичен оператор и частна мрежа.

EM060K-GL поддържа всички стандартни интерфейси (USB 3.0/2.0, PCIe 2.0 и PCM/SPI, MIPI) и разполага с допълнителни USB драйвери за Windows, Linux, Android, GNSS (GPS, GLONASS, BeiDou и Galileo). Той е съвместим по изводи с наличните серии M.2 модули EM06, EM12-G и EM120R-GL на Quectel, което улеснява миграцията на редица приложения като индустриални рутери, домашни гейтуеи, приемници за цифрова ТВ, лаптопи, настолни компютри, таблети и PDA.

"Все повече компании участват активно в разработването и предоставянето на услуги за частни мобилни мрежи. При толкова много възможности и толкова много регулаторни органи, които планират предоставяне на LTE спектър за частно използване, ние очакваме значителен ръст на пазара през следващите няколко години. Модулите на Quectel с поддръжка на CBRS, включително EM060K-GL, EG12-GT, EM120R/EM160R, както и нашите 5G модули, могат да помогнат на клиентите ни да предоставят множество и разнообразни услуги на този пазар, за да развият своя бизнес", коментира Несет Ялчинкая, вицепрезидент по управление на продукти в Quectel.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   EM060K-GL  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...