Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

TRX Systems реализира прецизно 3D проследяване без GPS сигнал чрез инерционните сензори iSensor на Analog Devices

16.11.2021
 

GPS технологията промени из основи навигацията и проследяването на обекти, но все още има много места като например вътрешността на сгради, под земята, градските централни части, където няма GPS покритие или то е с влошено качество. В такива условия спасителните екипи не могат да разчитат на GPS локализация и проследяване, за да гарантират безопасността на спасителите.

Проследяващата система Sentrix на TRX Systems се справя с това предизвикателство, като осигурява 3D проследяване на екипи в офис сгради, складове, пещери, мини, "градски каньони" и други локации с влошено качество на GPS сигнала. Като използват модерни сензори и технология за наслагване на карти (map fusion), алгоритми за разпознаване на движението и анализ на данни, Sentrix позволява на спасителните екипи да се ориентират в непознат терен и да проследяват всяко движение на членовете на екипа и в най-тежките условия.

Във всяко проследяващо устройство от системата е вграден инерционен сензор ADIS16365 от серията iSensor® на Analog Devices, който осигурява високоефективна функционалност на жироскоп и акселерометър, необходима за изчисляване на движението и ориентацията на потребителя в реално време. ADIS16365 използва модерната iMEMS® технология на Analog Devices за динамично, многоосово, прецизно засичане в допълнение към алгоритмите на TRX Systems за проследяване на движението и позата на потребителите и за класифициране на движения като ходене, бягане, преместване настрани и пълзене.

Проследяващите устройства Sentrix обикновено се носят под униформите на потребителите и са проектирани да издържат на висока телесна и околна температура и, ако конкурентни сензори се провалят в подобни условия, то инерционните сензори ADIS16365 на Analog Devices са проектирани да издържат на температури до 105 градуса.

Интегрирането на многоосен акселерометър и жироскоп в едно решение позволява на разработчиците на TRX да спестят ценно място на платката и да постигнат изключително компактни габарити, без да ограничават свободата на действие на потребителите по време на работа. Сензорите ADIS16365 също така помагат за намаляване на енергопотреблението, като гарантират, че потребителите могат да изкарат пълна 8-часова смяна между две зареждания.

"Инерционните сензори iSensor® на ADI предоставят на TRX идеален баланс между ефективност, здравина, размер, енергийна ефективност – и най-важното – цена", отбелязва Карол Полити, президент и изпълнителен директор на TRX Systems.

 

За контакт:
Мартин Цветков, Account Manager
M: +359 88 787 0757
E: Martin.Tsvetkov@arrow.com
Arrow Electronics     |     arrow.com


 

     
Източник: Arrow Electronics

Ключови думи: Arrow Electronics   Analog Devices   iSensor   ADIS16365   сензори  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...